Begonia Waterfall, bedelft je met bloemen!

Begonia Waterfall, bedelft je met bloemen!

De Nederlandse naam voor Begonia is Scheefblad. De blaadjes zitten namelijk niet recht op de stengel. Juist leuk toch zo’n dwarse dame? Bij Begonia Waterfall wijzen de puntige blaadjes naar beneden en de felgekleurde bloemen lijken daar haast als wildwaterkano’s af te roetsjen. Heb je zo’n mooie Begonia al in huis? Of tuin?

Begonia Waterfall, binnen- én buitenplant

Als kamerplant ken je de Begonia vast wel. Helemaal hip zijn bijvoorbeeld Begonia Maculata’s, met hun polkadots op het blad. Minder bekend is dat de meeste Begonia’s prima floreren in je tuin of op je balkon. Ga je voor een bloemenzee dan is Begonia Waterfall de beste keuze. Bij deze Begonia kan je rekenen op een permanente stroom schitterende klokvormige bloemen. Ze zijn er in wit, oranje, rood of schakeringen daarvan, met het kenmerkende gele hart van de traditionele Begonia.

Tropische roots, dus veel licht

De Begonia (familienaam Begoniaceae) is genoemd naar Michel Bégon, een Franse kruidkundige. Hij was gouverneur van St. Domingo (Haïti). Dit is een van de streken waar Begonia’s oorspronkelijk vandaan komen. Wereldwijd zijn er in de (sub)tropische delen van Amerika, Afrika en Azië meer dan 1000 Begonia-soorten bekend. Daar groeien ze onder woudreuzen die voor schaduw en beschutting zorgen. Een plekje met wat zon is dus fijn, maar niet absoluut noodzakelijk. Wel komt licht een extra uitbundige groei ten goede.

Waterfall en watergift

De naam Waterfall slaat niet op de hoeveelheid water die je moet geven. De glanzende, ietwat vettige blaadjes kunnen veel water opslaan (dat hebben ze in de tropen geleerd). Tijdelijke droogte is dus geen probleem. Natuurlijk hóéf je ze niet spartaans groot te brengen. Giet regelmatig en zorg dat overtollig water kan weglopen. Begonia’s zijn dol op voedzame (pot)grond. Geregeld voeding toevoegen aan het gietwater geeft gegarandeerd meer bloemen. Staan ze buiten? Dan kan je ook kiezen voor mestkorrels. Een zomers regenbuitje zorgt dat deze geleidelijk voeding afgeven.

Waterfall weetjes:

  • Deze Begonia’s zijn zelfschonend. Je hoeft uitgebloeide bloemen dus niet te verwijderen.
  • Begonia Waterfall kan binnen én buiten.
  • Zoek je een plant die lang bloeit? Kies voor een Begonia Waterfall!
  • Wil je meer bloem dan blad? Bemest je Begonia elke 2 à 3 weken.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers ontwi...

Lees meer...
Vrolijke violen

Hoe kun je de lente beter aftrappen dan met een bakje violen? Ze zijn kleurig en bloeien uitbundig. Viooltjes zier er fragiel uit, maar ze kunnen juist veel hebben. Bij GroenRijk vind je de grootbloemige F1 violen én de schattige Viola cornuta in allerlei kleuren en kleurcombinaties. Volop keus dus! 

Veel soorten

Er bestaan ruim 400 verschillende soorten violen in allerlei kleurschakeringen. De grootbloemige F1-Hybriden (Viola F...

Lees meer...
tuinplanten
Alvast voorjaar met de Japanse roos

De Japanse roos (Camellia japonica) kan al vanaf februari kleur aan je tuin geven met uitbundige bloemen. Deze wintergroene heester met glanzende, donkergroene bladeren siert je tuin het hele jaar door. 

 
Reusachtig roosachtig

Zoals de naam al verraad komt de Camellia japonica oorspronkelijk uit Japan, maar ze groeit in het wild ook volop in China, Taiwan en Zuid-Korea. De Nederlandse naam Japanse roos dankt deze sch...

Lees meer...